در اولین همایش تخصصی جامعه شناسان ایرانی و جامعه ایرانی انجام گرفت:

نقد و بررسی نسبت آثار و اندیشه های تقی آزاد ارمکی با جامعه ایرانی

۲۳ بهمن ۱۳۹۳ | ۱۱:۲۲ کد : ۴۴۵۱۲ فرهنگی
تعداد بازدید:۲۴۴

 

در اولین همایش تخصصی جامعه شناسان ایرانی و جامعه ایرانی انجام گرفت:نقد و بررسی نسبت آثار و اندیشه های تقی آزاد ارمکی با جامعه ایرانیاولین همایش تخصصی «جامعه شناسان ایرانی و جامعه ایرانی»  به همت جهاددانشگاهی دانشکده علوم اجتماعی  و با همکاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و برخی ازنهادها و انجمن‌های علوم اجتماعی، دوشنبه 10 آذرماه  در این دانشکده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، این همایش به ارائه اجمالی نقدهای وارد شده به آثار دکتر تقی آزاد ارمکی اختصاص داشت که پیش از این طی 15 نشست تخصصی به تفصیل انجام شده بود. این همایش که با استقبال گسترده ای مواجه شد،  فرصت مغتنمی را برای گردهمایی اصحاب علوم اجتماعی از نسل های مختلف  فراهم کرده و از منظر طرح انتقادهای صریح و بی پرده به کتاب های جامعه شناسی ایران در فضای دوستی و تعامل، مورد توجه صاحب نظران قرار گرفت.
در ابتدای این برنامه پس از خیرمقدم هاشم واعظی دبیر همایش، رحیم محمدی دبیرعلمی همایش گزارشی از روند برگزاری مجموعه نشست های نقد آثار دکتر آزاد ارمکی ارائه کرد، سپس معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از منش انتقادپذیری و نقادی آزاد ارمکی تقدیرکرد و گفت:
 وی تنها یک مدرس دانشگاه نیست، بلکه کنشگری فعال در حوزه عمومی و فعال مدنی است و با رسانه‌ها نیز تعامل دارد. سیدضیاء هاشمی ادامه داد: وی مرد دوران عافیت نیست و در دوره‌های مختلف سیاسی ایفای نقش می¬کند. این عضو هیات علمی‌گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران افزود: مطالعات آزاد ارمکی بر سه پایه دین، دولت و خانواده استوار است که برای جامعه ایرانی دستاوردی مهم است. وی در پایان سخنان خود از تعاملات بین المللی وی با مجامع علمی جهان برای شناساندن جامعه شناسی ایرانی قدردانی کرد.
در ادامه همایش پس سخنرانی اساتید و صاحب نظران جامعه شناسی ، عارف وکیلی پیام های صوتی رونالد اینگلهارت، جورج ریتزر و ریاض حسن را قرائت کرد.دراین پیامهاآمده بود: آزاد ارمکی، جامعه شناسی ایران را به مجامع جامعه شناسی دنیا معرفی کرد. درک ما از مدرنیزاسیون در معنای کلی و چگونگی تاثیرگذاری آن بر ایران و سایر جوامع مسلمان تا حدود بسیار زیادی مدیون آزاد ارمکی است.اونشان داده است که باورهای قوی اسلامی می توانندحامی ارزشهای دموکراتیک باشند.
اینگلهارت در ادامه آورده است: اگر دانشمندان علوم اجتماعی بتوانند نظریه ای شفاف درباره نوسازی ارائه دهند و بر اساس داده‌های تجربی پایا آن را بیازمایند، می تواند جوامع ما را یاری دهد تا به گونه ای موثرتر با دگرگونی‌های اجتماعی، تکنولوژیک و اقتصادی جهان معاصر کنار بیایند.او در پایان نوشته بود:  تقی، بابت بینش وانگیزش فکری که به مادادی از تو سپاسگزارم.
دکتر احمد شریفی زاده ،رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران نیز مهمترین اقدام دبیرخانه نشست ها را ایجاد خانه نقدی دانست که آثار جامعه شناسی در ایران می تواند مورد نقد و نظر جامعه شناسان قرار گیرد. رییس جهاد دانشگاهی واحد تهران به دغدغه‌های انقلابی و کنشگری هم نسلان خود مانند آزاد و منوچهر محمدی اشاره کرد و آنها را نسلی با نگرشی عجیب دانست. 
سخنرانی پایانی خود دکتر تقی آزاد ارمکی بود.  این استاد مولف جامعه شناس در سخنانی  به اهمیت نقد در علوم اجتماعی  پرداخت و دلایل حضور خود را به عنوان اولین کسی که مورد نقادی قرار گرفته، توضیح داد.
 او از آموخته‌هایی از نقدهای انجام شده مبنی بر تاملاتش ، تجربیاتش و موضوعات و مسائلی که خود در جامعه ایرانی مورد توجه قرار داده بود، سخن گفت. موضوعاتی از قبیل جامعه ایرانی، مدرنیته ایرانی، پاتوق، خانواده ایرانی،  نسل ها  و .. دکتر آزاد  در ادامه خاطر نشان کرد این جلسات نقد توجه او را به مسائل جدیدی در جامعه ایرانی جلب کرده است که در آینده به آنها خواهد  پرداخت. 
در پایان این مراسم  تابلو فرش منقش به چهره دکتر آزاد ارمکی از سوی برخی دانشگاهها و انجمن‌های علمی‌به وی اهدا شد.
شایان ذکر است در این مراسم دو کتاب جامعه ایرانی  گفتگوهای انتقادی پیرامون آثار تقی آزاد ارمکی  و مختصات جامعه شناسی ایرانی،  منتشره توسط دبیرخانه سلسله نشست های جامعه شناسان و جامعه ایرانی رونمایی شد.

آخرین ویرایش۱۰ خرداد ۱۴۰۱