سومین نشست شورای سیاستگذاری «نوزدهمین همایش و سیزدهمین جشنواره ملی نظام پیشنهادها»

۲۹ مهر ۱۴۰۵ | ۱۴:۳۵ کد: ۱۰۷۶۳۶ تاپ خبر
تعداد بازدید: ۱۷
نظام پیشنهادها هم روش و هم ارزش است و باید در افزایش سرمایه اجتماعی و افزایش نرخ مشارکت کوشا باشد. مدیرکل حوزه وزارتی وزارت نیرو از نظام پیشنهادها به‌عنوان روش و ارزش نام برد و افزود: این نظام منبعث از نظام مشارکت است و باید در افزایش سرمایه اجتماعی و نرخ مشارکت کوشا باشد.
سومین نشست شورای سیاستگذاری «نوزدهمین همایش و سیزدهمین جشنواره ملی نظام پیشنهادها»

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، ماشا‌الله تابع‌جماعت، معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو در سومین نشست شورای سیاستگذاری «نوزدهمین همایش و سیزدهمین جشنواره ملی نظام پیشنهادها» در سالن جلسات وزارت نیرو فلسفه وجودی نظام پیشنهادها را یک ارزش‌آفرینی و نماد کاری دانست و خاطرنشان کرد: با اجرای این نظام مشارکت و حضور کارکنان در مدیریت سازمانی بارزتر می‌شود.

وی از اشکالات جعبه‌ ابزارهای مدیریتی را منحرف شدن برخی روش‌های مدیریتی از مسیر خودشان پس از گذشت مدتی از زمان اجرا برشمرد و افزود: این روش‌های مدیریتی در برخی موارد کارآیی خود را از دست می‌دهند و به‌صورت شکلی و ظاهری می‌شوند که نظام پیشنهادها نباید به این آفت دچار شود.

معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو، با بیان این‌که برخی نظام‌های مدیریتی به‌جای حل مسأله مشکل‌آفرینی می‌کنند، گفت: باید این روش‌ها به‌درستی در جایگاه خود قرار گیرند تا گره‌گشا باشند. از این‌رو باید مستندسازی و روش‌مندی مدیریتی نهادینه شود تا سیستم بالغ بتواند از این ابزارهای مدیریتی استفاده کند.

وی، با بیان این‌که این نظام باید پویایی و استمرار خود را حفظ کند، گفت: این اتفاق در صورتی رخ خواهد داد که نظام پیشنهادها در جایگاه خودش قرار گرفته باشد. ناترازی‌ها پیچیدگی‌های بسیاری دارد که جایگاه نظام پیشنهادها در این مسیر باید مشخص شود. از آن جمله جایگاه آن در مدیریت مصرف است. هم‌چنین این نظام باید بتواند در افزایش سرمایه اجتماعی کارآ باشد و پویایی لازم را به نظام اداری بازگرداند.

تأکید بر ضرورت آسیب‌شناسی عدم تداوم و حفظ جایگاه نظام پیشنهادها پس از صرف زمان و انرژی

سید جواد رضوی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تجربه زیسته خود درباره اجرای نظام پیشنهادها در سال ۹۸ در ادامه خاطرنشان کرد: نظام پیشنهادها پس از صرف این همه زمان و انرژی نتوانست جایگاه خود را برای مدتی حفظ کند که این موضوع باید آسیب‌شناسی شود. البته در این همایش باید شاخص‌های ارزیابی که قرار است براساس آن دستگاه‌های اجرایی ممیزی شوند از جمله نرخ مشارکت، نرخ پذیرش پیشنهادها، نرخ اجرایی، مدت زمان پاسخگویی و ... همگی مشخص شود چون همه این موارد از کارآمدی‌های یک نظام اداری و اجرایی محسوب می‌شود.

رضوی در پیشنهادی گفت: اگر کارمندی در هر سطحی توانست با ارائه پیشنهاد باعث بهبود وضعیت اداری و ... شود ممیزی آن را بر عهده یک ناظر بیرونی قرار دهیم و در عین حال پاداش‌های مشارکت موثر را هم از نظر دور نداشته باشیم شاید نیروهای خوب به‌علت درگیری کاری برای این موضوع وقت کافی نگذارند.

وی، ادامه داد: اداره امور در سازمان با محور سوم همایش تحت‌عنوان تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در نظام پیشنهادها در ارتباط است. هم‌اکنون سازمان‌ها به‌صورت سنتی اداره می‌شوند، رویکرد باید تغییر و از ابزارهای جدید استفاده شود. امروز کار برای سازمان در محیطی در خارج سازمان موضوع مهمی است؛ روش‌های کار هیبریدی موضوع پرکاربردی است. همه این‌ها نیازمند تغییر رویکرد اساسی، ابتدا در مدیران است این‌که یاد بگیرند چگونه از ظرفیت کارشناسان خود به‌‌خوبی استفاده کنند.

رضوی، با بیان این‌که باید هر کاری به‌عنوان پروژه‌ای شفاف و درست تعریف شود، در ادامه خاطرنشان کرد: باید این پروژه قابلیت اندازه‌گیری داشته باشد و مشخص شود مدت زمان انجام آن چقدر است؟ و چه باید تحویل بدهد. با این رویکرد باید پیشنهادها برای اداره بهتر امور سازمانی دریافت شود.

برگزاری رویداد بزرگ نظام پیشنهادها حاصل تعامل، همدلی و همفکری تمام صاحب نظران و دست اندرکاران

دکتر تیمور مرجانی، دبیر علمی «نوزدهمین همایش ملی و سیزدهمین جشنواره نظام پیشنهادها» هم درباره محورهای این همایش گفت: نظام پیشنهادها و حل ناترازی‌های کلان کشور، نظام پیشنهادها، بهره‌وری، تاب‌آوری و تحول سازمانی، تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در نظام پیشنهادها، سرمایه انسانی، فرهنگ مشارکت و نظام‌های انگیزشی، جهاد فکری، نوآوری باز و مشارکت نخبگان و بازآفرینی و سنجش اثربخشی نظام پیشنهادها ۶ محور این همایش تعیین شده است.

وی، ضمن تشریح محورهای همایش خاطرنشان کردند که در تدوین و تدقیق این محورها نظرات اکثریت صاحب نظران و دست اندرکاران موضوع احصاء و پیرامون آن‌ها ساعت‌ها بحث و تبادل‌نظر شده و ماحصل کار حول این ۶ محور و ۱۲ زیر محور در این دوره از همایش و جشنواره به اشتراک گذاشته خواهد شد.

اجرایی نشدن پیشنهادها ابرچالش و آفت مهم نظام پیشنهادها

در ادامه این نشست، مهندس عباس ناصری؛ معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی با بیان این‌که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و پژوهشکده علوم انسانی جهاد دانشگاهی ۱۰۰ ابرچالش کشور احصاء شده است، گفت: ما در جهاد دانشگاهی می‌کوشیم تا با برنامه‌ریزی در حوزه‌های مختلف تأثیرگذار باشیم.

وی، افزود: رسالت جهاد دانشگاهی کمک به حل مسائل کلان کشور است و این همایش باید به عنوان بازوی مؤثر کمک به حاکمیت برای ارائه راهکارهای خروج از ابرچالشها عمل کند. پیشنهادها باید در خصوص ابرچالش‌های ارائه شده، اجرایی شود. ابرچالش و به نوعی آفت مهم نظام پیشنهادها اجرایی نشدن پیشنهادها است. به‌نظر می‌رسد باید در این همایش در این باره هم دنبال راهکار باشیم.

مهم‌ترین دستاورد هجده دوره همایش و جشنواره نظام پیشنهادها افزایش سرمایه اجتماعی

محمد ولدخانی؛ دبیر نوزدهمین همایش و سیزدهمین جشنواره نظام پیشنهادها، با بیان این‌که هدف از نظام پیشنهادها ایجاد همفکری و سینرژی و هم‌افزایی در اداره امور سازمانی و مسایل کلان کشور است، گفت: نباید در این همایش خود را محدود به این ۶ محور کنیم اگر هوش مصنوعی مجدداً در این همایش تکرار شده است چون ادبیات آن در جهان تغییر کرده است در این دوره نمایشگاه دستاوردهای ملی نیز برپا می‌شود که هم دستگاه‌ها حضور دارند و هم شرکت‌ها می‌توانند طرح و ایده خود که منتج به محصول شده است را عرضه کنند.

وی، با اعتقاد به این‌که سعی شده در تدوین محورها جامع دیده شود، افزود: یک بخش در همایش مربوط به ارائه مقالات است در بخش دیگری از همایش این امکان داده می‌شود که سازمان‌های برتر پیشنهادهای خود را به‌لحاظ ایجاد بسترهای انگیزشی و هم به‌لحاظ مقایسه و یادگیری برای دیگر سازمان‌ها نمایش دهند البته در میان دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها وزارت نیرو از همه پیشروتر است.

ولدخانی، با این پیشنهاد که در این همایش یک چالش ملی از محورها و دستورالعمل‌های این جلسات باشد و صاحب‌نظران پیشنهادهای خود را ارائه دهند، گفت: از بخش‌های جذاب این رویداد بیان تجربه زیسته دوستان است که همزمان با ارائه مقالات تجربیات هم بیان می‌شود.

وی، از نکات جدی این همایش را افزایش سرمایه اجتماعی برشمرد و افزود: باید مشکلات و مسایل کشور شناسایی و با محوریت آن‌ها از نظام پیشنهادها استفاده شود. علت استمرار سه دهه این همایش مدیریت درست و همراهی دستگاه‌ها و سازمان‌هاست و مطالبه­ایست که از سوی دستگاه‌های کشور وجود دارد و سازمان جهاد دانشگاهی تهران تنها نقش هماهنگ‌کننده را ایفا کرده است.

ولدخانی، برگزاری این رویداد را به تنهایی غیر ممکن دانست و گفت: کارکرد این همایش یک رویکرد ملی دارد.

سومین نشست شورای سیاستگذاری «نوزدهمین همایش و سیزدهمین جشنواره ملی نظام پیشنهادها» با حضور نمایندگان وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف در سالن جلسات وزارت نیرو برگزار شد.

text to speech icon
آخرین ویرایش ۲۹ مهر ۱۴۰۵