پورکریمی در جلسه با اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی تهران

نگاه جهاد دانشگاهی به اعضای هیات علمی «مولد دانشگر» است

۲۴ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۵:۴۷ کد : ۵۵۲۵۳ تاپ خبر آموزشی
تعداد بازدید:۲۷۶
سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان ویژگی اعضای هیئت علمی گفت که نگاه جهاد دانشگاهی به اعضای هیئت علمی نگاهی مولد دانشگر است که باید علاوه‌بر تولیدات علمی مانند مقاله و کتاب به تولید دانش فنی و محصول مبتنی بر نیازهای کشور توجه کند.
نگاه جهاد دانشگاهی به اعضای هیات علمی «مولد دانشگر» است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، دکتر «جواد پورکریمی»، در جلسه با اعضای هیئت علمی جهاد دانشگاهی تهران در محل سازمان با تأکید بر این‌که افراد در حوزه دانشی باید خروجی یا به‌صورت خدمت یا محصول داشته باشند، ادامه داد: انتظار از عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی حول 2 محور عملکرد(خروجی) جهادی و رفتار(منش) جهادی است. به‌عبارتی اعضای جهاد هم در عملکرد باید جهادی باشند و هم در رفتار و منش باید جهادی باشند و این دو لازم و ملزوم یکدیگرند و نبود یکی موجب خدشه به کل می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: باید در جهاد دانشگاهی تأملی کرد که آیا گروه‌های پژوهشی این شرایط را دارند یا خیر؟

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی تهران با انتقاد از این‌که در برخی بخش‌های سازمان جهاد تهران، مراکز خدمتی و گروه‌های پژوهشی درهم ممزوج شده‌اند، گفت: در ساختار مرکز خدمات تخصصی در گروه از ثبت اختراع، کار مطالعاتی برای تولید دانش فنی، بازاریابی همگی وجود دارد در حالی که هر یک باید جایگاه خود را داشته باشد.

دکتر پورکریمی با بیان این‌که عضو هیئت علمی باید به‌دنبال تولید دانش فنی باشد، افزود: او باید با آسودگی خاطر به‌دنبال دستیابی به دانش فنی باشد و تجاری‌سازی و تولید ثروت به واحد دیگری واگذار شود.

وی با تأکید بر ضرورت اصلاح شرایط موجود گفت: باید در عین انعطاف‌پذیری سریع عمل کرد. جهاد دانشگاهی تهران آمیزه‌ای از علوم انسانی، فنی، علوم پایه و .... است از این‌رو قابلیت‌های فراوانی دارد.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی تهران اعضای هیئت علمی را مغز متفکر جهاد دانشگاهی برشمرد.

دغدغه اعضای هیئت علمی باید صرفاً فعالیت علمی و تولید دانش فنی باشد

دکتر پورکریمی با تأکید بر این‌که دغدغه اعضای هیئت علمی باید صرفاً فعالیت علمی و تولید دانش فنی باشد، افزود: اعضای هیئت علمی نباید خود را درگیر تولید و فعالیت‌های صرفاً اجرایی کنند، بلکه آن‌ها باید بفکر تولید دانش فنی و تکنولوژی و احصا نیازهای واقعی کشور باشند.

وی با بیان این‌که پژوهشگر پس از دستیابی به دانش فنی و رسیدن به محصول باید برای آن حق و حقوقی منظور شود، در ادامه خاطرنشان کرد: به‌علت مشخص نبودن شرح‌وظایف و سلیقه‌ای عمل کردن شرح‌وظایف‌‌ها ممزوج شده است.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی تهران درباره پروژه‌های بار اول هم توضیح داد: در معاونت علمی و فن‌آوری ریاست‌جمهوری پروژه‌های بار اولی تعریف شده است که این موضوع برای نخستین بار در بهمن‌ماه به گروه‌ها اعلام شده من نیز مجدداً طی نامه‌ای به مدیر گروه‌ها اعلام کردم. پروژه‌های بار اول بدان معناست یکسری محصولات هستند که نه در کشور تولید می‌شود، نه توان ساخت و یا دانش فنی آن‌را داریم اگر برای این قبیل محصولات وارداتی پروژه‌ای تعریف شود تحت‌عنوان پروژه‌های بار اول مطرح می‌شوند که معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری هم از آن حمایت می‌کند.

نداشتن ترفیع به‌مدت 3 سال برای هر عضو هیئت علمی به‌معنای رکود است

دکتر پورکریمی با بیان این‌که نداشتن ترفیع به‌مدت 3 سال برای هر عضو هیئت علمی به‌معنای رکود است و نوشتن پروپوزال بخشی از عملکرد هر عضو هیئت علمی محسوب می‌شود، گفت: برخی معتقدند اعضای هیئت علمی نباید به‌دنبال ترفیع و ارتقاء باشند که این تصور درست نیست.

وی با بیان این‌که اعضای هیئت علمی باید تنها به فکر فعالیت علمی خود و نه کارهای حاشیه‌ای نظیر فروش محصول و ...  باشند، در ادامه از راه‌اندازی واحد بازاریابی و بازرگانی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بدین ترتیب اعضای هیئت علمی صرفاً به فعالیت علمی مشغول خواهند شد.

گردش کاری کارتابل‌های همه معاونت‌ها رصد می‌شود

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی تهران در ادامه گفت: به همه همکاران اداری مالی، پژوهشی، فرهنگی و .... گفته شده گردش کاری در کارتابل‌ها رصد می‌شود کاری نباید معطل بماند جز در مواردی که نیاز به کار و نظر کارشناسی است که زمان‌بر است.

دکتر پورکریمی بحث ارتقاء مهارت‌های حرفه‌ای اعضای هیئت علمی و به‌روزرسانی دانش آن‌ها متناسب با نیاز روز را ضروری برشمرد و افزود: اگر عضو هیئت علمی حتی پس از پروپوزال‌نویسی به نتیجه نرسد به‌علت صرف وقت ارزشمند است و جزو وظایفش بشمار می‌رود.

جهاد دانشگاهی بیشتر منابع انسانی محور است تا تکنولوژی‌محور

وی با تأکید مجدد بر این‌که جهاد دانشگاهی یک سازمان منابع انسانی محور است و از این‌رو توجه به نیروی انسانی اهمیت بسزایی دارد و باید از جایگاه‌های ویژه ای برخوردار باشند.

آخرین ویرایش۲۷ اسفند ۱۴۰۱