دبیر علمی نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»:
مسئولیت اجتماعی نوعی بازنگری تعهدات اجتماعی و فراتر از وظایف فردی است
دبیر علمی نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی نوعی احیاء، بازنگری و بازگشت به تعهدات و وظایف اجتماعی است، گفت: در تعریف مسئولیت اجتماعی باید گفت انجام وظایف و خدماتی فراتر وظایف سازمانی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، دکتر غلامرضا غفاری، امروز سهشنبه 29 آبان 1403 در نشست خبری نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، در سالن جلسات حوزه ریاست سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با تأکید مجدد بر اینکه مسئولیت اجتماعی فراتر از وظیفه ذاتی هر فرد و سازمانی است، در ادامه اظهار کرد: گاهی به اشتباه مسئولیت و وظایف ذاتی فردی جزو مسئولیت اجتماعی محسوب میشود.
وی، با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی تم جدیدی در ادبیات حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی است، در ادامه خاطرنشان کرد: جوامع پیچیدهتر دستخوش تغییرات و مسائلی میشوند که نیازمند گوشزد کردن مسئولیتهای اجتماعی است برای رفتن به سراغ این مقوله باید تمهیدات فراوانی در عرصههای نظری، عملی و سیاستی اندیشیده شود. امروزه کمتر برنامه توسعهای و سیاستهای توسعهای وجود دارد که نسبت به مسئولیت اجتماعی حساس نباشد.
تأکید بر ضرورت واکاوی تجارب مجموعههای بزرگ در مقوله مسئولیت اجتماعی
دبیر علمی نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، با تأکید بر ضرورت واکاوی تجارب مجموعههای بزرگ در مقوله مسئولیت اجتماعی گفت: بدینترتیب امکان تأمل و بازاندیشی برای کارهای انجامشده و اهداف و آرمانهای در نظر گرفتهشده فراهم شود.
غفاری، با بیان اینکه این بحث پیوند وسیعی با موضوع مخاطرات برآمده از فرآیند توسعه دارد، در ادامه افزود: در جامعه جدید کنونی مخاطرات فراوانی تحتعنوان مدرنیته ایجاد شده است که این مسئولیتپذیری اجتماعی میزان مخاطرات و هزینهها را کاهش میدهد.
وی، با بیان اینکه این مخاطرات خود متولی امر پیشرفت در جامعه هستند، گفت: با مسئولیت اجتماعی میتوان هزینههای ایجادشده در برابر منابع عمومی و ملی را کاهش داد که دامنه آن از مسئولیت محلی تا آثار و پیامدهای آن است.
دبیر علمی نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، برگزاری این همایش را فرصتی مغتنم برای تأمل و بازاندیشی بیشتر برای تعریف وظایف جدید ویژه مجموعهها دانست و خاطرنشان کرد: هنوز بخشهایی هستند که حساسیتی نسبت به مسئولیت اجتماعی ندارند و یا حتی به بیراهه میروند.
غفاری، ضمن ارزشمند دانستن هماندیشی صاحبنظران در این همایش در ادامه آنرا سرآغاز حرکت جدیدی برای دانشگاهها بهمنظور توجه بیشتر به مقوله مسئولیت اجتماعی برشمرد و افزود: مسئولیت اجتماعی از مسائل تئوریک و نظری از سطح خرد و فردی آغاز و به سطوح بالاتر میرسد.
وی، با بیان اینکه گاهی افراد تعهدات خود را فراموش و در مقابل حقوق خود را مطالبه میکنند، گفت: در مجموعهها و سازمانها این موضوع فراسازمانی و فرابخشی است. وقتی صحبت از توازن، تعادل و توسعه پایدار میشود مسئولیت اجتماعی برای ایجاد توازنها و کاهش هزینههای برآمده از توسعه نقش پررنگتری پیدا میکند.
در ادامه این مراسم، جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی همواره پیشتاز کارهای بزرگ در حوزه علم و فنآوری و فرهنگی بوده است، گفت: برگزاری این همایش گام بزرگی برای ایجاد فضایی در جامعه برای حرکت در مسیر این اهداف و آرمانهاست.
این همایش بهنوعی حرکت تدریجی و فرهنگی است
وی، این حرکت را کمتر «علمی – پژوهشی» و بیشتر تدریجی و فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش سرآغازی برای بازنگری فعالیتهای بنگاهها و صنایع بزرگ است تا مسئولیت اجتماعی بازطراحی و عمق بیشتری پیدا کند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان اینکه صنایع بزرگ عمدتاً در مناطق محروم مستقر هستند و آن مناطق بهراحتی دیده نمیشوند،؛ گفت: مناطقی که بنگاههای بزرگ با عملکرد ارزشمند و تولید ثروت در آن مستقر هستند تحتالشعاع فقر مطلق هستند.
در ادامه مراسم با حضور مسئولان جهاد دانشگاهی تهران و دبیر علمی و اجرایی همایش از پوستر و سایت نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، به نشانی csr.jahat.ir رونمایی شد.