تأکید حسینی بر اهمیت برگزاری این رویداد در فرهنگسازی حوزه فداکاری در میان دانشجویان
سرپرست دانشگاه تهران، با بیان اینکه جشنواره معرفی فداکاران حوزه دانشجویی هم در مقام تجلیل از برگزیدگان فداکار دانشجو و هم در مقام فرهنگسازی حائز اهمیت است، گفت: جمعیت هدف این رویداد مهم جوانان و دانشجویان هستند.
وی، با بیان اینکه امروزه دانشگاههای بزرگ جهان از مقوله فرهنگ در کنار فعالیتهای علمی از ارزشهای کلیدی خود اعلام میکنند، گفت: این نشانه انتظاراتی است که جامعه دانشگاهی از دانشجویان خود دارند تا بدین ترتیب در آینده شعار فرهنگ را در جامعه و مخاطبان خود محقق کنند.
سرپرست دانشگاه تهران، در مقوله ایثار و فداکاری تأثیرگذاری اجتماعی افراد را دارای اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: جوانان باید در این حوزه اثربخشی اجتماعی داشته باشند.
حسینی، با بیان اینکه آینده کشور در اختیار این جوانان است، در ادامه تصریح کرد: از اینرو انتظار میرود بیش از پیش شاهد طرح این شعار و فرهنگسازی در این عرصه(فداکاری) باشیم.
تأکید بر اهمیت اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی دانشجویان برگزیده حوزه فداکاری
وی، با تأکید مجدد بر اهمیت اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی دانشجویان برگزیده حوزه فداکاری در ادامه از حماسهسازی مردم غزه و جنوب لبنان یاد کرد و افزود: هماکنون بیشترین درجه فداکاری و ایثار در مقابل ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی را شاهد هستیم.
سرپرست دانشگاه تهران، جهاد دانشگاهی را طی 4 دهه در عرصه علم و فنآوری و فرهنگ در دانشگاههای کشور فعال دانست و خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی از دهه 60 تاکنون حضور پررنگی در عرصه فرهنگی دانشگاههای کشور داشته است.
در ادامه مراسم، علی منتظری، رئیس پیشین جهاد دانشگاهی، با ابراز خرسندی از اینکه بذری که در گذشته به همت جهاد دانشگاهی تهران کاشته شده است امروز به نهال تنومند و باروری تبدیل شده است، گفت: امروز این رویداد مورد استقبال و همراهی دانشجویان قرار گرفته است.
وی، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی انقلابی و غیردولتی است، در ادامه خاطرنشان کرد: این نهاد در سال 1359 طی حرکت انقلاب فرهنگی در دانشگاهها برای انجام فعالیتهای علمی و فرهنگی شکل گرفت و امروز دربهای جهاغد دانشگاهی به روی همه جوانان دانشجو برای انجام فعالیت2های علمی و فرهنگی باز است.
کسب موفقیت بزرگ جهاد دانشگاهی در مسیر علم و فرهنگ
رئیس پیشین جهاد دانشگاهی، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی تاکنون توانسته موفقیت بزرگی در مسیر علم و فرهنگ کسب کند، افزود: امید میرود این آیین ملی دریچهای برای آشنایی، ورود و سرآغاز همکاری دانشجویان با این نهاد انقلابی باشد.
دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هم با بیان اینکه هماکنون کشور بیش از هر زمانی نیازمند فداکاری برای سربلندی و توسعهیالفتگی است، گفت: نزدیکترین راه برای سربلندی کشور توسعه ئعلمی است برای توسعه علمی دانشجویان باید در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تلاش کنند.
وی، با یادآوری حوادث تلخ یکسال اخیر غزه و اینکه به دلایل واهی زن، کودک و نوجوان کشته میشوند، در ادامه افزود: تنها 50 نوزاد یک روزه، 17 هزار کودک و 25 هزار کودک و زن کشته شدهاند و این در حالی است که سازمانهای بینالمللی بهطور شایسته به وظایف خود عمل نمیکنند.
امروز جلوگیری از مهاجرت نخبگان از مصادیق فداکاری است
معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بزرگترین فداکاری در حالحاضر را جلوگیری از مهاجرت نخبگان برشمرد و افزود: توانمندی کشورها بخشی منوط به قدرت تسلیحاتی و بخشی ناشی از وجود و توجه به عالمان و دانشمندان هر کشوری است.
حبیبی، با تأکید بر ضرورت تقویت علمی دانشگاهها در ادامه آنرا از مصادیق فداکاری دانست و گفت: باید مهاجرت فارغالتحصیلان را معکوس کنیم.
در ادامه خالد قدومی، با بیان اینکه شرایط اکونومی غزه ، فلسطین، منطقه و جهان از 7 اکتبر 2023 تاکنون متحول شده است، در ادامه خاطرنشان کرد: در چارچوب نظریه جدید مهنسین طوفانالاقصی شهید اسماعیل هنیه و شهید یحیی سنوار، مجاهدان و مقاومین جبهه مقاومت در منطقه تغییر نهفته است و اندیشه مقاومت سبب میشود تا در هر نقطهای با استکبار و ظلم مقابله کرد.
وی، با طرح این پرسش که بیمارستانها، آمبولانسهای حمل بیمار و ... به مقاومت چه ارتباطی دارد؟ در ادامه تصریح کرد: در حالحاضر جنگ میان اردوگاه حق یعنی اکثریت جهان در مقابل یک اقلیت جنایتکار(4 کشور) است.
قدومی، از قانون هژمونی بهعنوان قانون جنگل یاد کرد و افزود: طوفانالاقصی تغییر روایت جهان علیه رژیم صهیونیستی بود.
او، با خطاب قرار دادن دانشجویان آنها را صاحب ایده، اطلاعات و قلم دانست و خاطرنشان کرد: باید واقعیات را در رسانههای اجتماعی بازگو کنید ما به ایدئولوژی و سیاست نیازی نداریم هماکنون باید حقایق غزه و جنوب لبنان منعکس شود.
آینده فلسطین را باید تنها فلسطینیها تعیین کنند
قدومی، با اعتقاد به اینکه آینده فلسطین را باید تنها فلسطینیها تعیین کنند، گفت: شعار فلسطینیها ایمان، اعتقاد و آزادی است آنها به خدا و قران معتقد هستند و زندگی چون دیگر ساکنان کره زمین بدون محاصره را میخواهند.
جمال رحیمیان، دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، رسیدن به ایستگاه سیزدهم را مرهون لطف خاوند، همراهی مسئولان برشمرد و افزود: تاکنون 550 دانشجو، گروه دانشجویی و شخصیت فداکاری معرفی و تجلیل شدهاند و در این دوره 41 دانشجو، گروه دانشجویی و شخصیت فداکار تجلیل میشوند.
وی، با بیان اینکه برای پرواز باید از خود گذشت، اظهار امیدواری کرد که خداوند توفیق برگزاری این مراسم را از جهاد دانشگاهی تهران نگیرد و دانشجویان در اشاعه فرهنگ ایثار و فداکاری کوشا باشند و هر 8 سازمان و وزارتخانه همکار در این دوره در ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری تلاش کنند.
توجه به فداکاری و مسئولیتپذیری یک وظیفه انسانی و دینی است
در ادامه مراسم حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به اهمیت فداکاری در آموزههای اسلامی گفت: توجه به آسیبهای پیرامونی و کمک به دیگران یک وظیفه انسانی و دینی است.
وی، با بیان اینکه موضوع توجه و فداکاری در خصوص آسیبهایی که پیرامون ما وجود دارد، از یک سو امری انسانی و بشری و از سوی دیگر در آیین اسلامی نیز مورد تأکید قرار گرفته است، در ادامه افزود: اگر کسی فداکار و متوجه پیرامون خود نباشد، بنا به آنچه که در گلستان سعدی آمده است، نشاید که نامش نهند آدمی. انسانیت اقتضا میکند که انسان نسبت به پیرامون خود مسئولیت داشته باشد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، خاطرنشان کرد: در خصوص اهمیت فداکاری و توجه به پیرامون، در احادیث تأکیدات فراوانی وجود دارد، بهطوریکه امیرالمؤمنین(ع) فرمودند همه شما نسبت به پیرامون خود مسئولیت دارید.
به گفته رستمی، در روایات از پیامبر آمده است که فردی که در مقابل حبس کردن گربهای و کشتن او بهعلت تشنگی توسط فرد دیگری، واکنش نشان نداد، در گناه او شریک و جهنمی شد.
تأکید رستمی بر اهمیت توجه به درخواست کمک انسانها
وی، با بیان اینکه این نشاندهنده عاقبت ظلم به یک حیوان و ستمکاری است، در ادامه افزود: در خصوص اهمیت توجه به درخواست کمک انسانها نیز آمده است که هر که ندای یاریخواهی مسلمانی را بشنود، اما توجهی به آن نداشته باشد، در زمره مسلمانان نخواهد بود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، گفت: امروز در فضایی هستیم که فرصتهای بسیاری برای فداکاری و توجه به این وظیفه ایمانی وجود دارد. جانها و دلهای انسانی بسیاری مشتاق یاری مظلومان هستند.
رستمی، با بیان اینکه پویش «ایران همدل» صحنههای شورانگیزی را رقم زد، افزود: جایی که استاد دانشگاه با تقدیم خودروی شخصی خود و دانشجو با اهدای مقداری طلا به یاری افراد مظلوم شتافتند.
او، با بیان اینکه این حقیقت جامعه رنگارنگ ایران است، در ادامه پیشنهاد داد که تندیس فداکاری را به جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان که به شهادت رسیدند، اهدا کنیم. دو فارغالتحصیل مقطع دکتری در همین روزها توسط رژیم کودککش و جنایتکار صهیونیستی به شهادت رسیدند؛ اینها نیز سمبل فداکاری هستند.