پورکریمی در نشست خبری اعلام کرد

جهاد دانشگاهی اکوسیستم نوآوری از تولید ایده تا تجاری‌سازی

۱۵ مرداد ۱۴۰۲ | ۰۷:۱۳ کد : ۶۰۶۳۷ تاپ خبر اخبار عمومی
تعداد بازدید:۳۱۲
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان این‌که چرخه تولید فناوری و رسیدن به دانش‌فنی از...
جهاد دانشگاهی اکوسیستم نوآوری از تولید ایده تا تجاری‌سازی

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان این‌که چرخه تولید فناوری و رسیدن به دانش‌فنی از مرحله تولید ایده و ایده‌پردازی تا تجاری‌سازی و خلق ثروت همگی در اکوسیستم نوآوری جهاد دانشگاهی انجام می‌شود، گفت: خلق ایده در گروه‌های پژوهشی، تبدیل ایده به محصول در مراکز خدمات تخصصی و تبدیل خدمات و کالا به صنعت در کارگاه‌ها انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، دکتر جواد پورکریمی در نشست خبری چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی یک اکوسیستم نوآوری به تمام معناست، در ادامه اظهار کرد: جهاد دانشگاهی تهران پذیرای همه افراد از خارج از جهاد به‌خصوص دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه‌هاست به‌عبارتی جهاد دانشگاهی یک اکوسیستم باز و پذیرای ایده‌های جدید پژوهشگران جوان است.

وی، با بیان این‌که هم‌چنین جهاد دانشگاهی تهران بستر رشدی برای شرکت‌های نوپا و استارت‌آپ برای تبدیل به شرکت‌های دانش‌بنیان است، افزود: مراکز نوآوری جهاد دانشگاهی تهران این بستر را فراهم و نقش شتابدهنده و کاتالیزور را ایفا می‌کند.

بیش از 1000 طرح پژوهشی خاتمه‌یافته،  افزون‌بر 48 مورد ثبت اختراع و دستیابی به بیش از 47 مورد دانش‌فنی ماحصل تلاش جهادگران تهران

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان این‌که در جهاد تهران به‌عنوان بزرگترین سازمان جهاد دانشگاهی کشور، بیش از 1000 طرح پژوهشی خاتمه یافته وجود دارد، ادامه داد: همچنین این سازمان تاکنون بیش از 48 مورد ثبت اختراع داشته است و دستیابی به بیش از 47 مورد دانش‌فنی را در کارنامه خود دارد.

دکتر پورکریمی، با بیان این‌که در حوزه آموزش کارآفرینی هم سالانه بیش از 30 هزار نفر پذیرش آموزش‌های کاربردی در رسته‌های مختلف دارد، در ادامه خاطرنشان کرد: حدود 70 هزار نفر در آزمون‌های جهاد دانشگاهی شرکت می‌کنند که این رزومه کاری تنها با 21 عضو هیئت علمی، 10 پژوهشگر و 150 جهادگر رقم می‌خورد که نشانه کاری جهادی است.

وی، با بیان این‌که جهاد دانشگاهی تهران خروجی‌های فناورانه متعددی داشته و دارد، تصریح کرد: در پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی بر روی فناوری‌های نرم علوم انسانی مطالعات تخصصی انجام شده است هم‌اکنون بر روی موضوع الگوی توسعه و پیشرفت که مد نظر مقام معظم رهبری است الگویی با شرایط بومی کشور سازگار کارهای مطالعاتی انجام می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان این‌که این سازمان در حوزه مواد شیمیایی فلزی در حال تأسیس پژوهشکده مواد فلزی و شیمیایی بنام کیمیاست، گفت: در حوزه مواد فلزی و شیمیایی طرح‌های فناورانه خوبی داریم. هم‌چنین در حوزه بیولوژیک فعالیت‌های ارزشمندی در حوزه آبزیان از جمله تولید بچه ماهی مقاوم و در حوزه کشاورزی دستیابی به دانش‌فنی کشت بافت موثر در امنیت غذایی داشته‌ایم.

دکتر پورکریمی، در ادامه توضیح داد: از طرح‌های فناورانه در حوزه مواد فلزی تولید یک قطعه راهبردی تحت‌عنوان «کریستالیزاتور» یا قالب مسی آبگرد است که مصرف فراوانی در صنعت فولاد دارد که جهاد دانشگاهی تهران برای نخستین بار در کشور به دانش‌فنی آن دست یافته است.

وی، با بیان این‌که در حوزه مواد شیمیایی هم محصول راهبردی دیگری تحت‌عنوان «کوتینگ ایجنت» از دستاوردهای پژوهشگران جهاد دانشگاهی تهران است، افزود: کاربرد این محصول شیمیایی در صنعت پتروشیمی و ساخت ماده اولیه آن به کمک مهندسی معکوس 15 ماه زمان برده است و جهاد دانشگاهی تهران توانست به دانش‌فنی آن دست یابد.

آفت‌کش بومی‌شده کرم ساقه‌خوار برنج دستاورد پژوهشگران جهاد د انشگاهی تهران

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، از آفت‌کش بومی‌شده کرم ساقه‌خوار برنج به‌عنوان یکی دیگر از دستاوردهای پژوهشی و فناورانه این سازمان نام برد و افزود: این آفت حین برداشت، مزارع برنج را نابود می‌کند در حوزه شیمی کاربردی جهاد دانشگاهی تهران به فرمولی بدون سمپاشی به نام محصول فرومون جنسی دست یافتیم که این آفت را بدون وارد کردن قطره‌ای سم نابود می‌کند.

دکتر پورکریمی، با بیان این‌که در حوزه بیولوژیک یکی از مشکلات کشور تبدیل بچه ماهی به ماهی و پرورش بچه ماهی است، در ادامه توضیح داد: هم‌اکنون تبدیل بچه ماهی به ماهی با وجود انواع ویروس‌ها، باکتری و ... به‌منظور عرضه به بازار با 60 درصد تلفات همراه است گروه آبزیان جهاد دانشگاهی تهران توانسته‌اند در حوزه پرورش بچه ماهی با استفاده از واکسن‌های تولید جهاد تهران و یکسری خدمات تخصصی و بهداشتی این میزان تلفات را 60 تا 70 درصد کاهش دهند.

کار جهاد دانشگاهی تهران در خصوص فناوری کشت بافت در ارقام مختلف گیاهی

وی، با تأکید بر نقش پرورش ماهی در تأمین پروتئین و امنیت غذایی کشور ادامه داد: ایران کشور کم‌آبی است و اغلب کشاورزی با آفات مختلفی روبروست و زمان  پرورش گیاه طولانی‌مدت است، جهاد دانشگاهی تهران در بخش کشاورزی و منابع طبیعی توانسته با دستیابی به فناوری کشت بافت، گیاه را با ژن خوب و بدون آفت از مرحله آزمایشگاهی کشت و پرورش دهد و پس از پرورش مرحله به مرحله به زمین کشاورزی منتقل کند، این تکنولوژی است که به‌صورت محدود در دنیا در حال استفاده است.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان این‌که جهاد دانشگاهی تهران هم‌اکنون فناوری کشت بافت را در ارقام مختلف در حال انجام دارد، تصریح کرد: این فناوری هم در حفظ و تأمین امنیت غذایی کشور نقش دارد.

دکتر پورکریمی، درباره فناوری نرم به‌عنوان حوزه دیگر فعالیت جهاد تهران در بخش علوم انسانی گفت: از تأکیدات مقام معظم رهبری رسیدن به الگوی توسعه و پیشرفت ایرانی اسلامی است که کاری زیربنایی است که در پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی تهران تاکنون فعالیت‌های خوبی انجام شده است.

وی، با بیان این‌که الگوی توسعه و پیشرفت کشور وارداتی نیست بلکه منبعث از فرهنگ، آداب، رسوم، اعتقادات و بوم کشور است، ادامه داد: الگوی توسعه جنبه‌های مختلفی از قبیل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و انسانی دارد اگر به این جنبه‌ها توجه نشود کارکردهای لازم را نخواهد داشت هم‌اکنون در پژوهشکده مطالعات توسعه به‌مدت 2 سال است فعالیت‌های خوبی بر روی الگوی توسعه، الگویی بومی توسعه آغاز شده است.

جهاد دانشگاهی تهران در حال طراحی «الگوی توسعه پیشرفت درون‌زا و بومی» برای کشور

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان این‌که همکاران جهاد دانشگاهی تهران در حال طراحی «الگوی توسعه پیشرفت درون‌زا و بومی» برای کشور هستند، افزود: تاکنون پژوهش‌های متعددی در این‌باره انجام شده است و این الگو از جنبه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و مدیریتی و حکمرانی در حال بررسی است.

دکتر پورکریمی، در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که جهاد دانشگاهی پس از تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی در 23 خرداد 59 برای دستیابی به اهداف مندرج در ستاد جهاد دانشگاهی را در 16 مرداد 59 تشکیل داد، در ادامه افزود: از وظایف مهمی که از ابتدای تأسیس برای جهاد دانشگاهی در نظر گرفته شد کمک به مدیریت دانشگاه‌ها در حوزه فرهنگی بود در شرایطی که دانشگاه‌ها تعطیل شده بودند در این مدت کمک بسیاری به مدیریت دانشگاه‌ها کرد. پس از تبدیل ستاد عالی به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در اساسنامه بازنگری شد و مأموریت جدیدی به جهاد دانشگاهی محول شد و آن پل ارتباطی دانشگاه و صنعت بود.

وی، با اشاره به بازنگری مجدد در اساسنامه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در سال 69، گفت: امروز جهاد د انشگاهی به ثمره و درخت تناوری تبدیل شده است، در تهران 13 واحد جهاد دانشگاهی و در کل کشور 30 واحد، 3 پژوهشگاه و 24 پژوهشکده و 27 سازمان، مرکز و شرکت و 2 پارک علم و فناوری دارد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان این‌که جهاد دانشگاهی با یک شرکت دانش‌بنیان، یک دانشگاه و واحد پژوهشی و ... متفاوت است، افزود: جهاد دانشگاهی براساس شاکله‌ای مطابق منویات مقام معظم رهبری دارای جهت و حرکت است جهت همان هدف و حرکت سرعت را مشخص می‌کند.

دکتر پورکریمی، با بیان این‌که حرکت جهاد دانشگاهی برگرفته از آموزه‌های دینی و اعتقادی و براساس مسیر و جهت مشخصی است، ادامه داد: جهاد دانشگاهی به‌دنبال کشف مسائل کلان کشور است و به شغل نگاهی مقدس، با تعهد و با اخلاص دارد که وجه تمایز آن از دیگر مراکز شده است.

جهاد انقلابی، جهادی خستگی‌ناپذیر و کاری با اخلاص است

وی، با بیان این‌که در جهاد دانشگاهی ارزش‌هایی متصور و قایل هستیم که شامل صیانت از اصول و ارزش‌های انقلابی، تعهد به توسعه و پیشرفت کشور، پایبندی به اخلاق و فرهنگ جهادی است، در ادامه اظهار امیدواری کرد که جهاد دانشگاهی با حرکت هدفمند و جهت‌مند در راستای اهداف انقلاب اسلامی حرکت کند و یک جهاد انقلابی را رقم بزند که خستگی‌ناپذیر و کاری با اخلاص است.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، جهاد دانشگاهی را یک نهاد غیردولتی دانست که در عین حال ارتباط مناسبی با همه دولت‌ها فارغ از گرایش‌های سیاسی آن‌ها دارد، افزود: اما دولت‌ها تاکنون نتوانستند از ظرفیت‌های خالی این نهاد انقلابی به‌درستی استفاده بکنند حال آن‌که جهاد دانشگاهی می‌تواند کمک، بازوی مشورتی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی خوبی برای دولت باشد.

دکتر پورکریمی، با بیان این‌که انتظار نداریم دولت برای جهاد رانت و یا امتیاز ویژه‌ای قایل شود، گفت: اگر از ظرفیت جهاد به‌درستی استفاده شود امور بهتر، با کیفیت‌تر و با سرعت مدیریت می‌شود. جهاد دانشگاهی با دولت کنونی ارتباط خوب ارگانیکی دارد.

وی، با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در دفاع مقدس گفت: جهاد دانشگاهی 103 شهید به کشور تقدیم کرده که شهید ترکاشوند از جهاد دانشگاهی تهران است. این نهاد انقلابی در دوران دفاع مقدس 3 دسته فعالیت اعم از فرهنگی اجتماعی، فنی تخصصی، پژوهشی انجام می‌داد که در حوزه فرهنگی اجتماعی فعالیت‌های زیربنایی داشت.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با بیان این‌که این نهاد انقلابی در دوران دفاع مقدس از پایه‌های ثابت در حوزه فنی مهندسی و سلامت بود، در ادامه خاطرنشان کرد: حتی جهاد د انشگاهی در تقویت بنیه شهرها در زمان بمباران شهری نقش داشته است. جهاد دانشگاهی از طراحان اصلی بخش‌های دفاعی شهری بود در حوزه نظامی در بخش طراحی و ساخت نقش بسزایی داشت.

دکتر پورکریمی، در پاسخ به یک پرسش با بیان این‌که در بسیاری از موارد صنایع برای برطرف کردن مشکلشان به جهاد دانشگاهی مراجعه می‌کند، افزود: به‌عنوان مثال یک شرکت خودروسازی عنوان کرده بود وزن یک قطعه خودرو بیش از حد استاندارد بود که همکاران جهاد دانشگاهی با تولید آلیاژی خاص این مشکل را برطرف کردند.

 

 

کلیدواژه‌ها: جهاد دانشگاهی

آخرین ویرایش۱۷ مرداد ۱۴۰۲