به همت سازمان جهاددانشگاهی تهران،سومین کنفرانس ملی شهر سایبری آغاز شد
سومین کنفرانس ملی شهر سایبری امروز ۵دی با حضور شهردار تهران در محل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران گشایش یافت
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، سومین کنفرانس ملی شهر سایبری با حضور محمدعلی نجفی شهردار تهران، رضا فرجی دانا رئیس شورای سیاستگذاری و دبیر کنفرانس، حمیدرضا طبیبی رئیس جهاد دانشگاهی و سید علی طباطبایی رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران با موضوعات تأثیر فناوریهای نوین در ساختار دولت، پلتفرم خدمات یکپارچه شهری در شهرهای هوشمند، رویکرد آماری برای بهینه سازی سیستم حمل و نقل مواد زائد شهری و ... در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه، حمیدرضا طبیبی رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به ارزش افزوده ای که فناوری در تولید محصولات نسبت به سایر عوامل تولید ایجاد میکند و آن را شاخص فناوری کرده، بیان کرد: در سال های بعد از انقلاب به دلیل استفاده از فناوری بسیار تحریم شده ایم.
وی در ادامه افزود: فناوری را میبایست خودمان تولید کنیم یا از دیگران گرفته و ارتقاء دهیم. با ۳۶سال سابقه در جهاد دانشگاهی به جرئت می توانم بگویم قدرت تولید فناوری در تمامیکارها را داریم. بدون کپی کردن توان خلق بسیاری از فناوریهای بزرگ را در دست داریم.
طبیبی اظهار کرد: برای تولید فناوری نیاز به ارتباط معقول با سایر کشورها داریم. اگر صاحب پیشرفته ترین فناوریها شویم اما بالاخره با تحریمیکه صورت میپذیرد دچار مشکل میشویم. زمانیکه دانش کاری را نداریم باید از خارج بگیریم. در جاییکه قادر به تولید فناوری نیستیم باید با کشورهایی که صاحب فناوری هستند، تعامل کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: از فرصت های بازار میبایست به نحو مطلوب برای تولید فناوری استفاده کنیم. اولین نیاز صاحب فناوری شدن داشتن اراده در بین مسئولین و سیاستمداران است.
شهردار تهران نیز با بیان اینکه تحت تاثیر قرار گرفتن ابعاد اجتماعی و فرهنگی در فناوری اطلاعات موجب یک همگرایی، فرهنگسازی و تشکیل فرهنگها شده است، تصریح کرد: همین مسئله از طرفی موجب تهاجم اطلاعات شده است که نشان میدهد انسان باید خودش را با مسائل فناوری اطلاعات هماهنگ کند و در نهایت بتواند به آرامش بشری در زندگی شهری دستری پیدا کند.
نجفی گفت: یکی از تصمیمات ساختاری برای پیگیری برنامههای شهر هوشمند، تشکیل دبیرخانه یا ستادی در این رابطه است؛ هماکنون دستورالعمل این موضوع تنظیم شده و به دنبال آن هستیم که نقش هماهنگی یا اجرایی این ستاد یا دبیرخانه را تعیین کنیم تا طی یک تا دو هفته آینده، ترکیب اعضا و نوع فعالیت مشخص شود. این موضوع به سازمان مشارکت و سرمایه گذاری شهرداری تهران ابلاغ شده است که تامین مالی پروژههای شهر هوشمند را در اولویت کاری قرار دهند؛ در این زمینه جلسات و مذاکرات متعددی با سرمایه گذاران خارجی انجام دادهایم و امیدواریم طی سه ماه آینده یک همایش بین المللی برای معرفی ۱۰۰ پروژه، تحت عنوان فرصتهای سرمایه گذاری در شهر تهران را برگزار کنیم که بخش زیادی از این پروژهها در زمینه شهر هوشمند خواهد بود
شهردار تهران تصریح کرد: در شهر هوشمند باید به مشارکت و حمایت ذینفعان آن توجه جدی شود. در بعد عملیاتی نقطه اتکای شهر هوشمند استارتاپها هستند که ایجاد ارزش میکنند و از این منظر مدیریت شهری باید از این فرصتها برای ایجاد یک شهر خلاق و رسیدن به هدف شهری استفاده کند.
به گفته وی، تحول شگرفی در فناوری اطلاعات ایجاد شد که دامنه آن به اقتصاد کشیده شده و مفهوم اقتصاد اطلاعاتی را ایجاد کرده است و اساسیترین فکر این است که امروز منبع اصلی تولید ثروت در دنیا خلق دانش مدیریتی و کاربست آن در زندگی بشر باشد. همچنین علاوه بر اقتصاد، ابعاد اجتماعی و فرهنگی نیز تحت تاثیر فناوری اطلاعات قرار گرفته است.
این کنفرانس با هدف توسعه نظام اداری الکترونیک و فراهم آوردن الزامات آن به منظور ارائه مطلوب خدمات عمومی،ترویج فرهنگ، شهروند شهر سایبری، معرفی و تبادل آخرین دستاوردها و درس آموختهها در زمینه شهر سایبری و معرفی توانمندی و تبادل تجارب موفق حوزه شهر سایبری در عرصه بین الملل برگزار گردید.
برگزاری کارگاههای آموزشی جنبی شامل آشنایی با مفاهیم و زیرساخت های شهر هوشمند، پلتفرم بومیشهر هوشمند، نقش فناوری (اطلاعات) در کشاورزی شهری (Urban Agriculture) و فضای سبز هوشمند (با تاکید بر آبیاری و تغذیه هوشمند و روستایی هوشمند) از دیگر بخش های این کنفرانس می باشد.