با اجرای یک طرح پژوهشی، در گروه طراحی فرآیندهای شیمیایی سازمان جهاد دانشگاهی تهران انجام گرفت:طراحی و ساخت دستگاه تولید پودرهای میکرونیزه

۰۲ آبان ۱۳۹۶ | ۱۲:۵۹ کد : ۴۵۸۸۱ پژوهش و فناوری
تعداد بازدید:۲۷۸

 

محققان ایرانی در سازمان جهاد دانشگاهی تهران موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید پودر های میکرونیزه برای مواد آلی حساس به حرارت شدند.به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، پرویز احمدی اول عضو هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی تهران و مسئول این طرح گفت: در یکی از واحدهای تولیدی جهاد دانشگاهی تولید ماده ای برای پتروشیمی انجام می‌شود که به جز فرآیند سنتز آن، چیزی در حدود یک هفته تولید نهایی زمان می‌برد که با توجه به زمان و هزینه نیروی انسانی و مواد مورد استفاده به این فکر افتادیم که زمان این فرآیند را کاهش دهیم. در سال 93 تست های اولیه در آزمایشگاه و پس از آن ساخت و ساز نمونه‌های نیمه صنعتی و صنعتی در مرکز تحقیقات  بصورت پایلوت انجام شد که در نهایت منجر به ساخت این دستگاه با پتانسیل مناسب برای اجرا و به کار گیری در صنایع پیشرفته از جمله  دارویی، غذایی و نفت و گاز شد.
وی افزود: بودجه این طرح که با حمایت دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی تامین شده است حدود 80 میلیون تومان برای ساخت دستگاه و مدت زمان 8 ماه برای عملیاتی کردن آن در نظر گرفته شد.
 عضو هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با اشاره به تست های انجام شده در 4 ماه اخیر و دستیابی به نتایج پیش‌بینی‌شده، تصریح کرد: تعهد ما برای سایز ذرات 30 تا 50 میکرون بود که در حال حاضر دستگاه قادر به تولید ذرات در ابعاد 5 تا 20 میکرون است و همچنین این دستگاه ذرات با ابعاد حدود 200 نانومتر را نیز تولید می‌کند.
احمدی در ارتباط با کاربردهای مختلف این دستگاه گفت: پودرسازی مواد معدنی به‌راحتی صورت می‌گیرد اما خرد شدن و پودر شدن مواد آلی با چالش‌های زیادی همراه است. برای مثال در صنایع غذایی برخی از مواد اولیه باید به صورت پودر تهیه شوند تا فرایند اختلاط به‌خوبی صورت گیرد. همچنین در صنایع دارویی اختلاط برای همگن‌سازی و یکنواخت بودن دارو حائز اهمیت است.
از دیگر کاربردهای این دستگاه می‌توان به پودر کردن استئارات‌های مورد استفاده در در و پنجره‌های پی وی سی، تولید پودر رنگ با اندازه مش مناسب اشاره کرد.
 احمدی در پایان افزود: مطالعات به منظور اصلاحات تکمیلی از جمله ایجاد تکنیک جداسازی برای جداسازی ذرات با ابعاد مختلف و پودر کردن مواد فلزی بر روی دستگاه در حال انجام است.
لازم به ذکر است این طرح با حضور مسئولان جهاد دانشگاهی، به طور رسمی رونمایی خواهد شد.

آخرین ویرایش۲۰ تیر ۱۴۰۱