مهدیفیض مشاورفرهنگی جهاددانشگاهی:«مسابقات دانشجویی مناظره» تمرینی برای تحمل نظرات مخالف است
به همت مرکز فرهنگ و اندیشه سازمان جهاددانشگاهی تهران و با حمایت و همکاری سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، مراسم اختتامیه مرحله منطقهای چهارمین دوره «مسابقات مناظره دانشجویان» در روز چهارشنبه 13 آبان، در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، مرحله منطقهای مسابقات مناظره دانشجویی درتهران با حضور ۱۶ تیم از دانشگاههای استان تهران برگزار شد که تیمهای «فراست» و «عبارت» از دانشگاه تهران به مقام اول و دوم دست یافتند و تیم «ج» متشکل از دانشگاههای تهران و امام صادق(ع) به مقام سوم دست یافت که هر سه تیم در مرحله کشوری نیز حاضرخواهند شد.
درمراسم اختتامیه که با حضورشریفی زاده رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران، مهدی فیض مشاورفرهنگی جهاد دانشگاهی و مجیدسرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران برگزارشد؛ مهدی فیض ضمن تبریک فرا رسیدن ۱۳ آبان و روز دانشآموز گفت: شعار این مسابقات«مناظره فرصتی برای یادگیری» است و این فضا باید به تدریج حاکم بر محیطهای دانشگاهی شود؛ گاهی در تعاملاتمان احساس میکنیم که حق مطلق از آن ماست و سایر نظرات اشتباه است که این درست نیست و باید یاد بگیریم که نسبت به آنچه قبول داریم و نظر ماست دچار توهم نشویم و تحمل شنیدن نظرات دیگران را نیز داشته باشم.
وی افزود: مناظره واقعی برای رسیدن به مفاهمه و نقطه اشتراک است و در طول مذاکره باید نظراتمان را به هم نزدیک کنیم و از ایجاد تفرقه در مناظره بپرهیزیم. مسابقات مناظره، به دانشجویان در طول تحصیلات و به ویژه تحصیلات تکمیلی کمک میکند تا بتوانند به فضای نظریهپردازی وارد شوند.
سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران نیز در سخنانی گفت: بخش اعظم شخصیت دانشجو قبل از ورود به دانشگاه شکل گرفته است؛ اما تفاوتی که محیط دانشگاه با سایر محیطها دارد، وارد کردن دانشجو به کنشگری اجتماعی است و یکی از مشکلات ما در جامعه نیاموختن کنشگری صحیح اجتماعی و سخن گفتن است.
وی در ادامه گفت: اگر هدف مسابقات مناظره دانشجویی نهادینه کردن کنشگری صحیح و سخن گفتن منطقی باشد باید اذعان کرد این مسابقات به خوبی به این هدف دست یافته است.
ایشان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص نقد گفت: ایشان در سخنانشان پیرامون اهمیت نقد و انتقاد میفرمایند: «کسانی را که نقد میکنند و لزوما با ما همسو هم نظر نیستند نباید دشمن بدانیم»؛ به نظر میرسد یکی از رسالتهای جامعه دانشگاهی گسترش فرهنگ درست شنیدن و عمل به حرف و نظر دیگران است.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در پایان با اشاره به این نکته که علیرغم اینکه دانشگاه باید بر محیط و تحولات جامعه اثرگذار باشد اما گاهی دیده میشود که محیط دانشگاه از جامعه اثر میپذیرد، گفت: نیاز داریم که فرهنگ مناظره و گفتمان صحیح از دانشگاه آغاز شود و در ادامه به جامعه نیز تسری پیدا کند.
در پایان مراسم، از تیمهای برتر تقدیر و جوایزی به آنان اهدا گردید.